A valódi hipnózis titkai
2019. szeptember 19. írta: OmynoAkadémia

A valódi hipnózis titkai

Old meg a saját problémád, és segíts másoknak is a megoldásban.

 

Hogy ne kelljen az elfoglalt, időzavarral küzdő olvasóknak további energiát pazarolni, rendhagyó módon itt és most el is áruljuk a leglényesebb üzenetet: „Akármit is gondolsz arról, hogy mi a hipnózis, biztos lehetsz benne, hogy tévedsz.”  

A hipnózis nem csupán egy technika vagy egy állapot, hanem egy gondolkodásmód. Aki ezt a gondolkodásmódot elsajátította, sokkal közelebb képes kerülni önmagához, jobban tud kapcsolódni másokhoz, népszerűbb és hatékonyabb mint azok, akik nem tanultak hipnózist. Röviden: aki a hipnózist egészében érti és ismeri, sokkal könnyebben él, mint mások.

 

auto2.jpg

 

Sokaknak a mai napig a hipnózisról Thomas Mann: Mario és a varázsló című műve jut eszébe, esetleg az, hogy a szúrós tekintetű hipnotizőr egy pillanat alatt csirkévé változtat bárkit, és ez messziről nézve is szörnyen kellemetlen mindenkinek.

 garantalt2.jpg

A jó hír, hogy a modern hipnózis már régen túllépet a csirkévé változtatáson, sőt mára a klasszikusnak számító mély, csukott szemű, ellazult állapot sem kötelező eleme egy hipnózisfolyamatnak. A hipnózis az elmúlt harminc évben elképesztő fejlődésen ment keresztül, és cirkuszi mutatványból az elme helyes használatának művészetévé és tudományává alakult át.

A korszerű hipnózist a terápiás szobákon túl felhasználják sportolók, tanulók, tanárok, forgatókönyvírók, üzletemberek, vállalkozók és természetesen reklám szakemberek, politikusok, és mindazok, akik nagyobb teljesítményre és/vagy nyugodtabb, könnyebb életre vágynak.

Ha terepaura, tréner, masszőr vagy, akkor kötelező!

 terapeuta.jpg

A tapasztalat – és számos kutatás - azt mutatja, hogy az esetek jelentős részében a hipnózis használatával sokkal gyorsabb, és nagyobb változtatást sikerült elérni a legtöbb elakadás és probléma esetén, mint más módszerekkel. Mi több, a működőd, terápiás, coach és egyéb önfejlesztő, spirituális illetve motivációs iskolák technikái mind megtalálhatóak a hipnózisoktatás valamelyik szintjén.  Ha bármilyen terápiával, testterápiával vagy emberekkel foglalkozol, és nem ismered a hipnózist és a hipnotikus gondolkodást, akkor lemondasz a legegyszerűbb és leghatékonyabb segítő eszközről, ami pillanatnyilag elérhető és megtanulható.

te_is.jpg

Mindenkiben rejtőzik egy mester hipnotizőr. Te sem vagy kivétel.

Ha már sikerült valaha elérned valamit úgy, hogy tudtad: az ügy, amiben sántikálsz nem biztos, hogy olyan kimenetelű lesz, mint amit te szeretnél. De valahogy végül elérted a célod, akkor te már bizony hipnotizáltál. Akár tetszik, akár nem.

Ha már adtál el valakinek valamit, amire nem biztos, hogy szüksége volt és ezt sejtette…

Ha már csábítottál el valakit, akit nagyon el kellett csábítani, mert elsőre ellenállt…

Ha már győztél meg valakit arról, hogy változtassa meg a véleményét, pedig eleinte nem akarta…

Ha már sikerült valakit megnyugtatnod, aki nagyon zaklatott volt…

Ha már sikerült rávenned valakit arra, hogy eredeti szándéka ellenére azt tegye, amit te szeretnél…

Ha már sikerült elterelned a figyelmét valakinek egy olyan témáról, amit szerettél volna elkerülni…

Tehát, ha azt hiszed, hogy soha életedben nem hipnotizáltál, akkor tévedsz. Mindenki mindenkit állandóan hipnotizálni próbál a legkülönbözőbb eszközökkel és a legkülönbözőbb sikerrel.

megjelenik1.jpg

A hipnózis univerzális tudomány és művészet egyben, nem korlátozódik az orvoslásra vagy a színpadi trükkökre. Különösen nem valamiféle gonosz erőt, fekete mágiát kell a szó mögé képzelni, amivel védteleneket és ártatlanokat lehet akaratuk ellenére megbűvölni. Amikor hipnózisról beszélünk sokkal inkább egy gondolkodásmódot és egy nagyon tág technikai repertoárt kell elképzelni, ami tanulható.

 

Te és a hipnózis

 old_meg.jpg

 

Hogy neked mi a célod azzal, hogy megismerd a hipnózist? Talán gyógyítani akarsz, vagy növelni a teljesítményed. Érdekelnek a misztikus tanok – a hipnózis nem az, de ezt a legtöbb ember nem tudja. Talán gyorsan transzba akarsz vinni embereket az instant indukciók segítségével. Megakarsz szabadulni fóbiáktól, allergiától vagy professzionális színpadi showkkal szeretnéd beutazni a világot. Talán ezt akarod, talán valami egészen mást. Egy dolog biztos, amíg az olvasásban idáig jutottál, tudatosodhatott benned, hogy a hipnózis nem csupán egy állapot vagy egy technika, hanem egy olyan gondolkodásmód, aminek elsajátításával nyugodtabb és könnyebb életet élhetsz.

Ha szeretnéd jobban megérteni a hipnotikus gondolkodást, klikkelj erre a bejegyzésünkre, amiből még többet megtudhatsz:

https://omynoakademia.blog.hu/2019/09/16/bevezetes_a_hipnotikus_gondolkodasba


 Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy kedvelést és kövesd az oldalt! 

A bejegyzés trackback címe:

https://omynoakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr3115068478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása