Lelki csomagok, amiket le akarunk tenni
2021. június 03. írta: OmynoAkadémia

Lelki csomagok, amiket le akarunk tenni

Harmincon (negyvenen) túl elég sok olyan elakadással szembesülhetünk, amelyek akadályoznak a boldog élet elérésében. Ezek akkor aktiválódnak, ha bizonyos helyzetekkel találjuk szembe magunkat, például új párkapcsolatban, munkahelyen, vagy akár baráti kapcsolatokban is. De hogyan tehetjük le őket?

sad-4207079_1280.jpg

Amikor rálépünk a tudatosodás ösvényére, éberebbé válunk önmagunk számára. A folyamat megy a maga útján, és persze kikerülhetjük a problémát, de amíg nem tesszük le, újra meg újra elő fog jönni, pontosan azért, mert ideje van annak, hogy foglalkozzunk vele. Pontosan olyan emberekkel kerülünk össze, akik szembesítenek az elakadásainkkal, és nem azért mert az élet szívat, hanem mert így segíti a fejlődésünket.

Számos módszer létezik, amellyel feltárhatjuk a tudatalatt működő programjainkat és kioldhatjuk azokat, hiszen ezek észrevétlenül irányítják gondolkodásunkat és tetteinket, ezzel gátolva fejlődésünket.

man-1483479_1280.jpg

Mi az, ami működhet?

Például a professzionális segítő beszélgetés, ami nem csupán csevegés a problémáról, hanem valódi értő figyelemmel hallgatás és megoldás találás közösen. A valódi segítő beszélgetés során a segítő megfelelő kérdések és nyelvi formulák használatával úgy segít feltárni a problémát, hogy gyakorlatilag rávezeti a hozzá fordulót a saját válaszaira - ugyanis nincs olyan kérdés, amelyre a válasz ne lenne meg önmagunkban. A páciens úgy találja meg a megoldást a problémájára, hogy szinte észre sem veszi, mennyire aktívan működik közre a segítő a passzivitásával.

girls-3764698_1280.jpg

A vezetett meditáció vagy hipnózis ülés már a mélyebben gyökerező elakadásokat képes feltárni és kioldani, amihez csak ritkán elegendő egyetlen alkalom. A meditáció kellemesen ellazult állapotában a tudatalattiból feljönnek azok az információk, amiket a tudatos elmével elnyomunk és ezek a mélyben dolgoznak olykor ellenünk. Egy jó szakember segítségével 3-6 ülés alatt kioldható egy tudatalatt futó program, és ami még fontosabb, hogy a helyére egy új, pozitív irányba terelő program kerül.

kaleidolife-hypnosis-session.jpg

Az AnaLog terápia a tudatalattinkban lévő képekkel dolgozik, és nem kell mély transzban lenni hozzá. A módszer fel tudja térképezni, hogy milyen viselkedésminta vezetett a probléma kialakulásához, milyen érzelmek vezérlik, és azok hogyan alakultak ki. A várható változásról, és annak hatásairól is megfelelő információink lesznek már a konzultáció alatt, ezáltal az elme fel tud készülni a változásra.

Az ásás módszerét én még hatékonyabbnak tartom, mert itt az érzelmekkel dolgozunk. A képek néha elviszik a figyelmet és a folyamatot más irányba, az érzések viszont nem tudják. Amikor ugyanis egy elakadást beszerzünk, ott nem az számít, hogy ki mit és hogyan mondott vagy tett, hanem az, hogy bennem milyen érzés alakult ki. Mert ez az érzés lesz meghatározó abban, hogy ha hasonló helyzetben találom magam, milyen gát kapcsol be bennem.

summer-4246927_1280.jpg
Ásás során egy kicsit ellazulunk, és itt nagyon fontos, hogy a segítő összekapcsolódik a másikkal, mert így pontosan tudni fogja milyen irányba kell haladni, a kérdéseivel pedig egyre mélyebbre ásva, a páciens maga jut el a mélyen gyökerező hitrendszerhez, amiből a probléma sok kanyar után kialakult. Ezt a hitrendszert tárjuk fel, és utána nem csupán elengedjük, hanem kicseréljük egy jól működő, pozitív irányt adó gondolatra. Ne tévesszen meg senkit a gondolat szó, itt ugyanis mindig visszaellenőrizzük az érzést, és ha valamiért nem képes elengedni vagy beépíteni az illető tudatalattija az új hitrendszert, akkor dolgozunk tovább.

young-woman-2194038_1280.jpg

Egy dolgot meg kell értenünk: minden elakadást és negatív programot megváltozott tudatállapotban szereztünk be, ezért kioldani is csak így tudjuk. Tudati szinten maximum a megértés előszobájába jutunk, de a mélyebb megértést mélyebbről tudjuk megszerezni. Ha rendesen dolgozunk önmagunkon, ezek bizony fájdalmas felismeréseket hoznak fel, de a kioldásukkal hatalmas gátakat tudunk átszakítani.
És így lesz esélyünk boldogan ellovagolni önmagunkkal a naplementében.

Szücs Ildikó írása

Ha tetszett, amit olvastál, nyomj egy like-ot, kedveld az oldalt és kövess minket. Önmagadat segítő kurzusainkról az omynoakademia.hu honlapján tudsz tájékozódni. Mindig időben vagy a változtatáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://omynoakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr8516557664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása