Tévhitek az asztrológiáról
2019. szeptember 12. írta: OmynoAkadémia

Tévhitek az asztrológiáról

Az asztrológiára úgy tekintek, mint egy több ezer éves, bölcs segítőre, aki a bolygók és csillagok szemén keresztül mutat tükröt nekem – magamról. De ha csak a felhígított változatot ismerjük, vagy homályos részleteket pillantunk meg, akkor bizony görbe lesz az a tükör, és téves képet kapunk a vonalainkról.

universe-in-hands.jpg

Összegyűjtöttem 5 olyan tévhitet, amivel a legtöbbször találkoztam asztrológiai utam során.

Az első: „Az asztrológia egyenlő a jóslással.”
Nem, az asztrológia nem jóslás. A képletem nem azt mutatja meg, hogy mi van vagy mi lesz, hanem azt, hogy én hogyan élem meg a dolgokat, és milyen belső működéseket és külső hatásokat választottam magamnak leszületésemkor. Irányt ugyan mutat, többet is, de én választom meg, merre megyek tovább.

A második: „A magazinok hasábjain szereplő pár mondatos leírásból megtudom milyen vagyok, és mi vár rám.”
Nem egészen. Egy-egy jegy általánosságban megfogalmazott jellemzői csak kis részben igazak. Ugyanis minden ember, minden asztrológiai képlet egy külön történet, amiben nem csupán az a fontos, milyen jegyben születtünk. A történetekben akadhatnak hasonlóságok, de nem találunk két egyformát. Ugyanígy a jelenlegi bolygóállások sem hatnak mindenkire ugyanúgy. Ahogy a Nap is süt mindenkire, de valakit lebarnít, valakit meg leéget.

oracle-girl-2133976_1280.jpg

Egy horoszkóp olyan színes lehet, mint ezer szivárvány egymás mellé varázsolva. Minden jegy annyi analógiát jelenít meg, ahány ember született abban a jegyben. Persze, lehet mondani, hogy a Kos ilyen, a Skorpió meg amolyan, a Vízöntő meg még olyanabb. De az ilyen előítéletekkel csak egy zsákot húzunk az illetőre, ami mindenképpen szűk lesz rá.

A harmadik: „Ahogy az ember idősödik, az aszcendense válik uralkodóvá.”
Ez a kedvencem a tévhitek közül, amit sokat hallok magukat hozzáértőnek tartó laikusoktól. Érdemes tudni, hogy az aszcendens az, ahogyan a külvilág elé állunk, amilyen viselkedési módot begyakoroltunk előző inkarnációinkban, és bevált. A külvilág felé mutatott arcunk nem feltétlenül jeleníti meg azt, amilyenek vagyunk, vagy amivé válnunk kell. Ezt a Napjegy mutatja meg. Ám ha valaki például a Mérleg jegyében született, az nem azt jelenti, hogy ő eleve Mérleg és kész; hanem hogy az élet olyan helyzetek és kihívások elé fogja állítani, amiben Mérleg szemlélettel kell helytállnia. Vagyis ebben az életben Mérleggé kell válnia.

A negyedik: „Ami a képletben van, azon változtatni nem lehet.”

frog-1498908_1280.jpg

A születési horoszkóp, ahogy a neve is mutatja, a születésem pillanatában elhelyezkedő bolygók leképezése. Egy fénykép az égről onnan nézve, ahol világra jöttem. Az asztrológus általában ezzel dolgozik, ebből olvassa ki milyen energetikai mintázattal érkeztem ide, honnan indultam és mi lenne a feladatom. Megmutatja az akadályokat, ez igaz, de az rajtam múlik, hogy belerohanok, megkerülöm, átugrom, vagy leülök tehetetlenül az előttem emelkedő falak elé pityeregni. Mire asztrológushoz megyek, a legrosszabb esetben is fejlődtem egy hangyányit csecsemőkorom óta, és amit a megszületésemkor megörökített az égi fényképezőgép, azt felismerhetem, tudatosíthatom és túlléphetek rajta.

Az ötödik: „Vannak gonosz bolygók, és rossz fényszögek.”

A planéták egyáltalán nem jók vagy rosszak. Hatásaik vannak, és hogy azok milyenek, azt már a saját címkéinkkel ruházzuk fel. Az asztrológiában a negatív nem egyenlő a rosszal, és a pozitív nem egyenlő a jóval. Támogató és nehezítő erőkről beszélünk, legyen szó jegyhelyzetről, fényszögekről vagy bolygóállásokról. A kicsit értők például a Plútót és a Szaturnuszt szokták utálni, pedig ez a két bolygó az, ami igazán változásra készteti az embert. Kemény leckékkel ugyan, de nagy tanulságokat és valódi fejlődést hozva – ha élünk vele.

15052.jpg

Van még egy apróság, amit érdemes figyelembe venni. Tapasztalatom szerint a hiteles asztrológus nem csupán abból dolgozik, amit a látható jelek lerajzolnak neki. Van egyfajta átfogóbb látásmódja és érzékenysége, amivel rá tud hangolódni az előtte ülőre. Nem általánosságokat fog elmondani, hanem célirányosan azt, amivel az őt hallgatót segíti, mégpedig olyan módon, hogy azt a másik képes legyen befogadni.

Akit érdekel önmaga megismerése, és valamiféle mankót szeretne kapni ehhez, annak érdemes elkészíttetnie a személyes horoszkópját. Ez, mint egy térkép, segít rálátni és megérteni a választott utak látszólag kusza, mégis rendezett rendszerét. Az asztrológia is a nagyobb képet láttatja meg velünk, de fontos tudni, hogy semmi nincsen kőbe vésve. Létezik szabad akarat, és én dönthetem el, hogy a Nap sugarai elől árnyékba vonulok, vagy kiállok alá „lesz, ami lesz” alapon, esetleg bekenem magam naptejjel és csak élvezem a melegségét.

solar-system-439046_1280.jpg

Szücs Ildikó írása

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy kedvelést és kövesd az oldalt! 

A bejegyzés trackback címe:

https://omynoakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr3115066854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása