Hogyan használjuk az energiákat?
2023. január 30. írta: OmynoAkadémia

Hogyan használjuk az energiákat?

Tudtad, hogy a nyugati emberek a legnagyobb energiát a dühből nyerik? A harag, a düh hatalmas energiát képes megmozgatni. Bámulatos, hogy mennyi mindent teremtünk meg vele! 

Teljesen mindegy, hogy a felfogásunkra, neveltetésünkre, vagy a megélt tapasztalatainkra hivatkozunk, amikor jogosnak érezzük a haragot és mindenáron be akarjuk bizonyítani az igazunkat. A valóságban annyi történik, hogy a düh, mint hajtóerő, energiával tölt fel bennünket és ezzel az energiával érjük el, amit akarunk, vagyis így teremtjük meg a saját valóságunkat. 
De nem mondok újdonságot azzal, hogy nem a harag a legjobb hajtóerő, hiszen az ösztönös indulatok nem feltétlenül azt a valóságot teremtik meg, amit elképzeltünk.

woman-4629323_1280.jpg

Mégsem azt mondom, hogy fojtsuk el, inkább alakítsuk át ezt az energiát.
Azonban nem a dühkezelésről szeretnék írni, ahhoz nem értek.

Egyik kedvenc gondolatom Müller Pétertől, hogy hatni úgy kell mint a szél: láthatatlanul. És kitartóan. Biztos láttatok már olyan fát, amely meghajlik vízszintesen, mert mindig egy irányból fújja a szél. A láthatatlan szél képes gyökerestül kiforgatni egy fát a földből, miközben ha én két kézzel nekiesek az akaratommal, abból bizony nem sok minden lesz, legfeljebb néhány lehulló falevél. Jobb esetben.

Így van ez az akarattal történő teremtéssel is. Valami egészen más fog kisülni belőle, ha csak nekiesek, mint tót a vadkörtének.
Az, hogy mit és hogyan teremtek meg a világomban attól függ, hogyan használom az engem körülvevő, rajtam áthaladó és bennem létrejövő energiákat. (Ej de szép gondolat!)

Ha a haragból indulok ki, akkor ott nyilván egyfajta önuralom kell a kezeléséhez. Az energiák megfelelő használatához, hogy mindenki számára pozitív hatást érjünk el, nem önuralom kell, hanem valami más.
Alázat. Intuíció. Vezetettség. Tisztánlátás. Hála.

energy_1.jpg

Alázat. A nálam nagyobb erővel szemben, ez a „legyen meg a te akaratod” szemlélet. És önmagammal szemben is, hogy figyelem és ismerem a határaimat.
Intuíció. Érzem merre kell mozdulnom és azt is, amikor egyhelyben kell maradnom.
Vezetettség. Meghallom a belső hangot, ami bölcsebb nálam, az egómnál, és fentről vezet. Ennek előszobája az intuícióm, ami érzésben ad bizonyosságot, nem az elmémből.
Tisztánlátás. Ismerem a célomat, tudom merre van az utam, és azt is, hogy merre nincs.
Hála. Ez a legerősebb mozgatórugó – szerintem –, amivel teremthetünk. Ez nem csupán annak a feltételezése, hogy már meg is kaptam amire vágyom. A hála egy rezgés, egy magasan rezgő energia, amire képes rárezegni a – mondjuk úgy – univerzumból érkező energia. 

Itt jön be a vonzás törvényének gyakori félreértelmezése. Elkezdünk szép képeket festeni a fejünkben arról, hogy mi mindent szeretnénk megkapni, birtokolni, elérni. Közben szegénységtudatunk van, hitetlenek vagyunk önmagunkban, másokban, a világban. És csodálkozunk, hogy nem sikerül bevonzani a tutit. Nem jön a gazdagság, nem jön a boldogság, nem jön a szerelem, nem jön a megoldás. 

woman-1517067_1920.jpg

Az úgynevezett vonzás törvénye nagyon egyszerű: azt vonzom be, amilyen rezgésem van. Ha morcos vagyok, morcos emberekkel fogok találkozni. Ha aggódom a pénz miatt, folyamatosan pénzgondokkal fogok küzdeni. Ha szenvedek a magánytól és arra fókuszálok milyen rossz nekem, akkor tovább éltetem a magányt. Energiák ezek is, amiket használunk. Az univerzum pedig válaszol, hiszen azt tudja megsegíteni, amire fókuszálok és amit én éltetek magamban. Az energia nem tehet arról, hogy én ülök a trutyis gödörben és folyamatosan azon agyalok, hogy miért ülök ebben a gödörben, miért nem jön már valaki és húz ki, mivel érdemeltem ezt ki, miért vagyok ilyen szerencsétlen, másnak miért jobb, miért ilyen igazságtalan a világ, mert a szüleim, mert a pasim, mert a főnököm és a többi, és a többi.

Ez is teremtés, most éppen ÍGY használom az energiákat és pont ERRE. Jelen esetben a trutyis gödörben való ücsörgés fenntartására.

creation.jpg

Szóval: ahogyan rezgek és amire fókuszálok az lesz megtámogatva „fentről”, ahhoz tud csatlakozni a teremtő energia, ezt hívom be magamnak. Eldönthetem mit használok: haragot vagy hálát, félelmet vagy dühöt, a problémát éltetem vagy a megoldásra fókuszálok? Belecsúszhatok néha a negatívba, hiszen nem vagyok angyal és a földön élek, de akkor tudjam, hogy ezt bizony én csináltam magamnak.
Mert az én életem csakis az én felelősségem, senki másé.
 

Szücs Ildikó írása
(Képek forrása: Pixabay, Freepik)

Ha tetszett amit olvastál, nézz körül a blogon, hírlevelünkre is feliratkozhatsz (nem zaklatunk sokat), a társoldalainkon pedig tájékozódhatsz az Omyno Akadémia aktuális kurzusairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://omynoakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr1417953216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása